Moneyou Hypotheken

Zelf online een Moneyou Hypotheek afsluiten? Of laat je je liever vakkundig adviseren door een erkend hypotheekadviseur?

Met een hypotheek van Moneyou kies je voor goede voorwaarden en een lage rente.

Momenteel biedt Moneyou 1 hypotheeksoort aan: de Moneyou Hypotheek.

Moneyou logo

Laagste rente
Moneyou Hypotheken

3.67 %

Hypotheekrente Moneyou

3.67 %

Annuïteitenhypotheek

Bekijk rentes

Lineaire Hypotheek

Lineaire Hypotheek is niet mogelijk bij Moneyou

3.77 %

Aflossingsvrije Hypotheek

Bekijk rentes

Hypotheekvormen Moneyou

De volgende hypotheekvormen worden op dit moment door Moneyou aangeboden en kunnen zelf online, of met advies worden afgesloten:

Annuïteitenhypotheek

Een annuïteitenhypotheek is een hypothecaire lening waarbij je maandelijks een bedrag (annuïteit) betaalt. Dit bedrag bestaat uit hypotheekrente en aflossing.

In de beginfase betaal je voornamelijk rente en relatief weinig aflossing. Naarmate de looptijd verstrijkt, betaal je minder rente en komt er steeds meer voor aflossing beschikbaar.

Deze hypotheekvorm biedt dus stabiele bruto jaarlasten tijdens de rentevaste periode, maar door het afnemende (fiscaal aftrekbare) rentebestanddeel nemen de netto lasten (indien box 1) geleidelijk toe.

Daarnaast past de hypotheekvorm bij huizenkopers en oversluiters die periodiek op hun lening willen aflossen (bijvoorbeeld bij een box 3-lening).

Voordelen van de annuïteitenhypotheek

 • Tijdens de rentevaste periode zijn de (bruto) woonlasten stabiel
 • De schuld neemt jaarlijks af
 • Aan het einde van de looptijd is de lening volledig afgelost
 • De hypotheekrente is volledig aftrekbaar

Nadelen van de annuïteitenhypotheek

 • Doordat er tijdens de looptijd steeds minder rente wordt betaald neemt de hypotheekrenteaftrek af
 • Minder hypotheekrenteaftrek leidt tot hogere netto maandlasten
 • De eerste jaren betaal je de meeste rente, hierdoor los je in het begin weinig af op de hypotheek

Verplichte aflossing

Sinds 1 januari 2013 zijn de nieuwe hypotheekregels van kracht. Starters die hun eerste huis kopen moeten de volledige hypotheek verplicht binnen 30 jaar aflossen om recht te houden op de volledige hypotheekrenteaftrek.

Omdat starters er over het algemeen van uitgaan dat ze in de toekomst meer gaan verdienen dan op het moment dat de hypotheek wordt afgesloten, wordt deze hypotheekvorm het meest gekozen.
De maandelijkse netto last wordt namelijk hoger naarmate de looptijd vordert.

Voorbeeld maandelijkse hypotheeklasten

In onderstaand voorbeeld is goed te zien dat de bruto maandlast over de gehele periode gelijk blijft, de te betalen rente afneemt en de aflossing toeneemt.

Voorbeeld restschuld hypotheek

Hieronder wordt het verloop van de restschuld weergegeven.


Aflossingsvrije Hypotheek

Een aflossingsvrije hypotheek is ideaal voor mensen die lage maandlasten willen.
Doordat je tijdens de looptijd niets aflost, blijft het uitstaande hypotheekbedrag gedurende de looptijd hetzelfde. Je betaalt alleen rente, waardoor je lagere maandlasten hebt dan bij andere hypotheekvormen.

Het aflossen van de hypotheek doe je tijdens óf aan het einde van de looptijd. Dit doe je uit eigen middelen of uit de verkoop van de woning.
Als je geen eigen middelen hebt aan het einde van de looptijd, of je je woning niet kunt of wil verkopen, dan moet je weer een nieuwe hypotheek afsluiten als de looptijd van je huidige hypotheek voorbij is.

Voordelen van de aflossingsvrije hypotheek

 • Je hoeft gedurende de looptijd niet af te lossen. Je betaalt alleen rente
 • Zéér lage maandlasten doordat je alleen rente betaalt
 • Geen verplichte verzekeringen

Nadelen van de aflossingsvrije hypotheek

 • Sinds 1 januari 2013 geen fiscale aftrekmogelijkheden voor starters
 • Er mag maar 50% van de marktwaarde aan hypotheek aflossingsvrij worden gesloten
 • Hierdoor heb je meerdere leningdelen als de hypotheek hoger is dan 50% van de marktwaarde
 • Aan het einde van de looptijd van de aflossingsvrije hypotheek staat de volledige schuld nog open

Verplichte aflossing

Als je je eerste huis gaat kopen dan moet je de hypotheek verplicht aflossen tijdens de looptijd om gebruik te kunnen maken van de volledige hypotheekrenteaftrek. Omdat er met een aflossingsvrije hypotheek niets wordt afgelost, is deze hypotheekvorm dus niet interessant voor starters op de woningmarkt.

Als je een starter bent, en van de maximale hypotheekrenteaftrek gebruik wil maken, dan kun je beter kiezen voor een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek.

Voorbeeld maandelijkse hypotheeklast

In onderstaand voorbeeld is goed te zien dat de hypotheeklast over de gehele periode gelijk blijft. Er wordt immers alleen maar rente betaald over de restschuld die tot en met het laatste jaar hetzelfde blijft.

Voorbeeld restschuld hypotheek

Hieronder wordt het verloop van de restschuld weergegeven.


Overbruggingshypotheek

Een overbruggingshypotheek wordt gebruikt als overbrugging wanneer je een nieuwe woning hebt gekocht, maar je oude woning nog niet hebt verkocht.

Het verschil tussen je oude hypotheek en de waarde van je oude woning noemen we overwaarde.
Meestal wil je deze overwaarde gebruiken voor de aankoop van de nieuwe woning.

Als je oude woning nog niet is verkocht, kun je deze overwaarde nog niet benutten.
Speciaal hiervoor is de overbruggingshypotheek.

Je leent hierbij een extra bedrag dat straks na verkoop uit de overwaarde van je oude huis moet komen. Nadat je je oude woning hebt verkocht, wordt de overbruggingshypotheek weer afgelost.

Voordelen van de overbruggingshypotheek

 • Je kunt een nieuwe woning kopen zonder dat de oude woning al is verkocht
 • De overwaarde van de oude woning kan hierdoor gebruikt worden voor de aankoop van de nieuwe woning
 • Je krijgt maximaal 3 jaar de tijd om je oude woning te verkopen

Nadelen van de overbruggingshypotheek

 • Er wordt uitgegaan van een 'verwachte' overwaarde. Deze kan een stuk lager zijn ná de daadwerkelijke verkoop van de oude woning
 • De overbruggingshypotheek moet op de einddatum worden terugbetaald. Ook als de overwaarde een stuk lager blijkt te zijn of als de oude woning (nog) niet is verkocht
 • De rente voor een overbruggingshypotheek is meestal variabel en hoger dan bij een gewone hypotheek

Over Moneyou

Moneyou is een online financiële dienstverlener die een breed scala aan producten en diensten aanbiedt, waaronder spaarrekeningen, hypotheken en leningen. Het bedrijf, opgericht in 2001, heeft als missie om klanten te voorzien van eenvoudige en transparante financiële oplossingen, ondersteund door moderne technologie.

Een van de belangrijkste producten van Moneyou is de spaarrekening. Ze bieden verschillende spaarrekeningen aan met aantrekkelijke rentetarieven, zodat klanten hun geld kunnen laten groeien. Moneyou streeft naar eenvoud en duidelijkheid, en maakt het openen en beheren van een spaarrekening een eenvoudige en gebruiksvriendelijke ervaring.

Naast spaarrekeningen biedt Moneyou ook hypotheken aan voor mensen die een huis willen kopen. Ze hebben verschillende hypotheekvormen, om tegemoet te komen aan de verschillende behoeften en financiële situaties van klanten. Moneyou streeft naar een transparante en eerlijke aanpak, waarbij ze klanten inzicht geven in de hypotheekvoorwaarden en rentetarieven.

Daarnaast biedt Moneyou ook persoonlijke leningen aan. Of het nu gaat om het financieren van een auto, het doen van een verbouwing of het consolideren van schulden, Moneyou helpt klanten met het verkrijgen van een lening op maat. Ze bieden flexibele leningvoorwaarden en een eenvoudig aanvraagproces via hun online platform.

Moneyou onderscheidt zich door haar focus op digitale dienstverlening. Het hele proces, van het openen van een rekening tot het afsluiten van een lening of hypotheek, kan online worden gedaan. Dit biedt klanten gemak en flexibiliteit, waardoor ze hun financiën kunnen regelen op een tijdstip dat hen het beste uitkomt.

Kortom, Moneyou is een online financiële dienstverlener die eenvoudige en transparante financiële oplossingen biedt. Met spaarrekeningen, hypotheken en leningen stelt Moneyou klanten in staat om hun financiële doelen te bereiken. Door de nadruk te leggen op digitale dienstverlening en klanttevredenheid, is Moneyou een betrouwbare partner voor mensen die op zoek zijn naar moderne en gebruiksvriendelijke financiële producten en diensten.

AFM: 12000025
KIFID: 100.000025

Moneyou
Netwerklaan 52
3821 AJ Amersfoort
0800-6663993
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.moneyou.nl