Solidbriq Hypotheek

Zelf online een Solidbriq Hypotheek afsluiten is op dit moment helaas nog niet mogelijk.
Vanzelfsprekend bieden wij deze wèl aan in combinatie met hypotheekadvies.

Met een hypotheek van Solidbriq kies je voor de zekerheid van een betrouwbare vastgoedfinancier die iedere situatie individueel bekijkt, flexibel is en er voor zorgt dat je de controle over je eigen portefeuille behoudt.

Momenteel biedt Solidbriq 2 soorten hypotheken aan: de Basiq Hypotheek en de Uniq Hypotheek.

Solidbriq logo

Laagste rente
Solidbriq Hypotheek

5.65 %

Hypotheekrente Solidbriq

Laagste hypotheekrente

5.65 %

Annuïteitenhypotheek

Bekijk rentes

Laagste hypotheekrente

5.65 %

Lineaire Hypotheek

Bekijk rentes

Laagste hypotheekrente

5.65 %

Aflossingsvrije Hypotheek

Bekijk rentes

Hypotheekvormen Solidbriq

De volgende hypotheekvormen worden op dit moment door Solidbriq aangeboden en kunnen met advies worden afgesloten:

Annuïteitenhypotheek

Een annuïteitenhypotheek is een hypothecaire lening waarbij je maandelijks een bedrag (annuïteit) betaalt. Dit bedrag bestaat uit hypotheekrente en aflossing.

In de beginfase betaal je voornamelijk rente en relatief weinig aflossing. Naarmate de looptijd verstrijkt, betaal je minder rente en komt er steeds meer voor aflossing beschikbaar.

Deze hypotheekvorm biedt dus stabiele bruto jaarlasten tijdens de rentevaste periode, maar door het afnemende (fiscaal aftrekbare) rentebestanddeel nemen de netto lasten (indien box 1) geleidelijk toe.

Daarnaast past de hypotheekvorm bij huizenkopers en oversluiters die periodiek op hun lening willen aflossen (bijvoorbeeld bij een box 3-lening).

Voordelen van de annuïteitenhypotheek

 • Tijdens de rentevaste periode zijn de (bruto) woonlasten stabiel
 • De schuld neemt jaarlijks af
 • Aan het einde van de looptijd is de lening volledig afgelost
 • De hypotheekrente is volledig aftrekbaar

Nadelen van de annuïteitenhypotheek

 • Doordat er tijdens de looptijd steeds minder rente wordt betaald neemt de hypotheekrenteaftrek af
 • Minder hypotheekrenteaftrek leidt tot hogere netto maandlasten
 • De eerste jaren betaal je de meeste rente, hierdoor los je in het begin weinig af op de hypotheek

Verplichte aflossing

Sinds 1 januari 2013 zijn de nieuwe hypotheekregels van kracht. Starters die hun eerste huis kopen moeten de volledige hypotheek verplicht binnen 30 jaar aflossen om recht te houden op de volledige hypotheekrenteaftrek.

Omdat starters er over het algemeen van uitgaan dat ze in de toekomst meer gaan verdienen dan op het moment dat de hypotheek wordt afgesloten, wordt deze hypotheekvorm het meest gekozen.
De maandelijkse netto last wordt namelijk hoger naarmate de looptijd vordert.

Voorbeeld maandelijkse hypotheeklasten

In onderstaand voorbeeld is goed te zien dat de bruto maandlast over de gehele periode gelijk blijft, de te betalen rente afneemt en de aflossing toeneemt.

Voorbeeld restschuld hypotheek

Hieronder wordt het verloop van de restschuld weergegeven.


Lineaire Hypotheek

Een lineaire hypotheek is een hypotheek waarbij je iedere maand hetzelfde bedrag aflost.
Doordat er iedere maand wordt afgelost, wordt de restschuld elke maand lager. Hierdoor betaal je steeds minder rente.

Doordat je iedere maand minder rente betaalt, kun je ook minder rente van je fiscale inkomen aftrekken.
In tegenstelling tot de annuïteitenhypotheek waar de bruto hypotheeklast gedurende de looptijd hetzelfde blijft, wordt de bruto maandlast bij een lineaire hypotheek elke maand lager.

Voordelen van de lineaire hypotheek

 • De totaal te betalen rente is over de gehele looptijd lager dan bij andere hypotheekvormen
 • Er wordt direct gestart met aflossen, over de gehele periode wordt hetzelfde bedrag afgelost (looptijd delen door de totale lening).
 • De hypotheeklast wordt elke maand lager. Je lost direct af en betaalt rente over het openstaande hypotheekbedrag
 • Hierdoor is deze vorm interessant voor huiseigenaren die een laag pensioen hebben of eerder willen stoppen met werken
 • Aan het einde van de looptijd is de volledige hypotheek afgelost

Nadelen van de lineaire hypotheek

 • In de eerste periode van de looptijd zijn de maandlasten het hoogst omdat je dan rente betaalt over het (hogere) openstaande hypotheekbedrag en iedere maand hetzelfde bedrag aflost
 • Doordat je vanaf het begin meteen veel aflost, neemt de hypotheekrenteaftrek ook af

Verplichte aflossing

Huizenkopers die hun eerste huis gaan kopen, de starters, moeten de hypotheek tijdens de looptijd volledig aflossen om van de hypotheekrenteaftrek gebruik te kunnen maken.

Omdat starters over het algemeen ervan uitgaan dat ze in de toekomst meer gaan verdienen dan op het moment dat de hypotheek wordt afgesloten, wordt deze hypotheekvorm minder vaak gekozen dan de annuïteitenhypotheek.
Deze hypotheekvorm is interessant voor huiseigenaren die juist nu meer geld kunnen missen omdat de hypotheeklast de eerste jaren het hoogst is.

Voorbeeld maandelijkse hypotheeklasten

In onderstaand voorbeeld is goed te zien dat de aflossing over de gehele periode gelijk blijft, de te betalen rente afneemt en hierdoor ook de totale bruto hypotheeklast afneemt.

Voorbeeld restschuld hypotheek

Hieronder wordt het verloop van de restschuld weergegeven.


Aflossingsvrije Hypotheek

Een aflossingsvrije hypotheek is ideaal voor mensen die lage maandlasten willen.
Doordat je tijdens de looptijd niets aflost, blijft het uitstaande hypotheekbedrag gedurende de looptijd hetzelfde. Je betaalt alleen rente, waardoor je lagere maandlasten hebt dan bij andere hypotheekvormen.

Het aflossen van de hypotheek doe je tijdens óf aan het einde van de looptijd. Dit doe je uit eigen middelen of uit de verkoop van de woning.
Als je geen eigen middelen hebt aan het einde van de looptijd, of je je woning niet kunt of wil verkopen, dan moet je weer een nieuwe hypotheek afsluiten als de looptijd van je huidige hypotheek voorbij is.

Voordelen van de aflossingsvrije hypotheek

 • Je hoeft gedurende de looptijd niet af te lossen. Je betaalt alleen rente
 • Zéér lage maandlasten doordat je alleen rente betaalt
 • Geen verplichte verzekeringen

Nadelen van de aflossingsvrije hypotheek

 • Sinds 1 januari 2013 geen fiscale aftrekmogelijkheden voor starters
 • Er mag maar 50% van de marktwaarde aan hypotheek aflossingsvrij worden gesloten
 • Hierdoor heb je meerdere leningdelen als de hypotheek hoger is dan 50% van de marktwaarde
 • Aan het einde van de looptijd van de aflossingsvrije hypotheek staat de volledige schuld nog open

Verplichte aflossing

Als je je eerste huis gaat kopen dan moet je de hypotheek verplicht aflossen tijdens de looptijd om gebruik te kunnen maken van de volledige hypotheekrenteaftrek. Omdat er met een aflossingsvrije hypotheek niets wordt afgelost, is deze hypotheekvorm dus niet interessant voor starters op de woningmarkt.

Als je een starter bent, en van de maximale hypotheekrenteaftrek gebruik wil maken, dan kun je beter kiezen voor een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek.

Voorbeeld maandelijkse hypotheeklast

In onderstaand voorbeeld is goed te zien dat de hypotheeklast over de gehele periode gelijk blijft. Er wordt immers alleen maar rente betaald over de restschuld die tot en met het laatste jaar hetzelfde blijft.

Voorbeeld restschuld hypotheek

Hieronder wordt het verloop van de restschuld weergegeven.

Over Solidbriq

Solidbriq financiert vastgoed voor vastgoedbeleggers die woningen willen verhuren. Ze begrijpen de specifieke behoeften van vastgoedbeleggers en bieden op maat gemaakte hypotheekoplossingen om hen te ondersteunen bij het financieren van hun verhuurportefeuille.

Met Solidbriq kunnen vastgoedbeleggers leningen verkrijgen voor de aankoop, herfinanciering of uitbreiding van woningen die bedoeld zijn voor verhuurdoeleinden. Deze hypotheken zijn specifiek ontworpen om rekening te houden met de inkomsten die worden gegenereerd uit de verhuur van de woningen.

Een belangrijk aspect van Solidbriq is de focus op de financiële haalbaarheid van de verhuuractiviteiten. Ze analyseren de potentiële huurinkomsten en de cashflow van de vastgoedbelegger om ervoor te zorgen dat de hypotheken goed aansluiten bij de financiële situatie van de klant. Ze begrijpen het belang van stabiele huurinkomsten en nemen dit mee in de beoordeling van de leningsaanvraag.

Solidbriq biedt verschillende hypotheekproducten aan die zijn afgestemd op de behoeften van vastgoedbeleggers. Dit omvat onder andere leningen met variabele rente of met een langere rentevaste periode. Ze kunnen ook flexibele aflossingsmogelijkheden bieden, zoals lineaire aflossing of annuïtaire aflossing, afhankelijk van de wensen en behoeften van de klant.

Transparantie en duidelijkheid zijn belangrijke waarden voor Solidbriq Verhuurhypotheken. Ze communiceren helder over de rentetarieven, hypotheekvoorwaarden en kosten die gepaard gaan met de verhuurhypotheken. Ze streven naar een open en eerlijke communicatie met hun klanten, zodat zij goed geïnformeerde beslissingen kunnen nemen.

Solidbriq is toegewijd om vastgoedbeleggers te helpen bij het financieren van hun verhuuractiviteiten met op maat gemaakte hypotheekoplossingen. Met hun expertise en focus op de specifieke behoeften van vastgoedbeleggers, zijn ze een betrouwbare partner voor het realiseren van uw vastgoedverhuurambities.

AFM: n.v.t.
KIFID: 800.000002

Solidbriq
Dr. Hub van Doorneweg 195
5026 RE Tilburg
085-8200000
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.solidbriq.nl