Duurzaamheidslening

Met een duurzaamheidslening kun je zaken in je woning financieren die jou helpen om energie te besparen. Hierdoor ga je zuiniger met energie om en draag je bij aan een beter milieu.
Omdat gemeentes en provincies duurzame maatregelen stimuleren, kun je in aanmerking komen voor een financiering van de verbouwing van zaken in je woning die energie besparen.

De duurzaamheidslening wordt verstrekt door het SVn in samenwerking met gemeenten en provincies en maakt het mogelijk om tegen zéér gunstige voorwaarden te financieren. Momenteel is de rente voor een duurzaamheidslening 1,6% voor 15 jaar vast.


De belangrijkste voordelen van een duurzaamheidslening

  • Je bespaart op je energiekosten
  • Je draagt bij aan een beter milieu
  • Je kunt comfortabeler wonen
  • Je profiteert van een zeer lage rente
  • Je verhoogt de waarde van je woning

Duurzaamheidslening aanvragen

Net als bij een starterslening, kun je bij je gemeente een duurzaamheidslening aanvragen. Het is verstandig om eerst bij je gemeente na te gaan of ze deze lening ook daadwerkelijk verstrekken. Op de website van het SVn kun je per gemeente precies zien of dat het geval is.

Als je gemeente duurzaamheidsleningen verstrekt dan kun je deze aan gaan vragen. Indien je aan alle voorwaarden voldoet en de gemeente gaat akkoord met de energiebesparende maatregelen, dan ontvang je van de gemeente een toewijzingsbrief en een aanvraagformulier.

Het compleet ingevulde aanvraagformulier inclusief overige benodigde documenten moet naar het SVn worden gestuurd. Zij kijken vervolgens of je aanvraag haalbaar is en bij een positief resultaat verstrekken zij de offerte.

Anders dan bij een starterslening wordt het geld niet naar de notaris overgemaakt, maar wordt dit in een bouwdepot gestort.


Bouwdepot

Het bouwdepot bij de SVn werkt hetzelfde als een bouwdepot bij een geldverstrekker. Het geld voor de verbouwing wordt in een speciaal depot gestort.

Je hebt de keuze om eerst alle zaken zelf voor te schieten, en later te declareren, of om de rekeningen van bedrijven rechtstreeks door het SVN aan die bedrijven uit te laten betalen.

Je ontvangt ten alle tijden declaratieformulieren die moeten worden ingevuld. Deze stuur je samen met de nota's en/of rekeningen naar je gemeente. Zodra de gemeente akkoord is gegaan sturen zij alle documenten door naar het SVn, welke vervolgens voor de uitbetaling zorg draagt.

Over het saldo in het bouwdepot ontvang je rente. Je betaalt dus alleen rente over het gedeelte dat daadwerkelijk is opgenomen om je woning energiezuiniger te maken.

Hypotheek aanvragen