Hypotheek zonder vast contract

Vroeger kregen mensen maar nauwelijks een hypotheek zonder vast contract. Tegenwoordig is de regelgeving hieromtrent een stuk ruimer.

Waar vroeger werknemers tot wel 30 jaar bij dezelfde werkgever bleven werken (en daarom volgens de geldverstrekkers dus een stabiel inkomen hadden) zie je nu steeds meer dat werknemers sneller van baan switchen. Vooral bij de jongeren is een trend in het ‘jobhoppen’ te zien.
Hierdoor is bij deze doelgroep de kans op een vast contract stukken kleiner, alhoewel juist zij als starters op de hypotheekmarkt een interessante doelgroep kunnen voor banken kunnen zijn.


Intentieverklaring hypotheek

Met een intentieverklaring hypotheek geeft je werkgever aan dat hij de intentie heeft jouw tijdelijke dienstverband om te zetten naar een vast dienstverband. Meestal wordt er hierbij opgenomen dat deze omzetting alleen plaatsvindt bij gelijkblijvend functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden. Deze intentieverklaring staat standaard aangegeven op de werkgeversverklaring. Een ieder die een hypotheek af wil sluiten dient deze te laten ondertekenen door de werkgever.
De ervaring leert dat werkgevers over het algemeen geen problemen hebben met het ondertekenen van de intentieverklaring. Werkgevers kunnen zich namelijk ten alle tijden beroepen op de ‘gewijzigde bedrijfsomstandigheden’.

Met een intentieverklaring kunnen werknemers met een contract voor bepaalde tijd dus ook een hypotheek aanvragen.


ZZP’ers en overigen

Voor ZZP’ers en overige zelfstandigen die niet de beschikking hebben over een tijdelijk of vast contract gelden andere regels. Over het algemeen wordt er dan naar de jaarcijfers van de laatste drie jaar gekeken. Ben je ZZP’er en op zoek naar een hypotheek? Lees dan eerst de informatie over hypotheken voor ZZP’ers. Ook voor deze doelgroep zijn er voldoende mogelijkheden. Zo kun je al een hypotheek aanvragen als je pas 1 jaar zelfstandig bent.


Hypotheek zonder vast contract afsluiten

Een hypotheek zonder contract afsluiten is dus mogelijk. Wel zijn er een er dus een aantal zaken waar je van te voren rekening mee dient te houden.

Heb je géén vast contract, maar wil je wèl een hypotheek afsluiten? Neem dan contact met ons op voor meer informatie over jouw mogelijkheden, of vul de hypotheekaanvraag in.

Hypotheek aanvragen